Københavns Kommunes logo

Træning

Vær med i et af vores træningsforløb og få inspiration til, hvordan du kan være aktiv og holde dig i gang - også efter dit forløb hos os.

Bevægelse er vigtig, også for dig med med type 2-diabetes eller hjertesygdom. I Center for Diabetes og Hjertesygdomme tilbyder vi forskellige træningsforløb, som giver dig inspiration til, hvordan du kan være aktiv og holde dig i gang, også når dit forløb slutter hos os.

Træningsforløb

Formålet med vores træningsforløb er at give dig støtte og viden om, hvorfor det er godt at bevæge sig, at du mærker hvad der sker i kroppen, når du er fysisk aktiv og får lyst til at bevægelse bliver en del af din hverdag.

Undervejs i træningsforløbet vil du blive præsenteret for forskellige motionsformer som kan inspirere dig til en mere aktiv hverdag.  

Det er vigtigt for os, at du bliver tryg ved at være fysisk aktiv og lærer din egen krops fysiske evner at kende. Derfor tilpasser vi også træningen, så den passer til dig og de øvrige deltagere. Og så lægger vi vægt på, at træning gerne må være sjovt!

Vi har træningshold både morgen, middag og aften, samt hold kun for mænd eller kvinder. Træningen ligger på faste dage og tidspunkter og foregår både indendørs og udendørs.

Træningen foregår i grupper med ca. 8-14 deltagere. Der er mulighed for både større hold og lidt mindre hold, afhængig af dine behov.

Yoga

I Center for Diabetes og Hjertesygdomme har du også mulighed for at afprøve yoga som træningsform. Denne træning indeholder fysiske yogaøvelser, åndedrætsøvelser, afspænding og mindfulness. Yoga vedligeholder og øger bl.a. smidighed, balance og muskelstyrke. Træningen foregår en gang om ugen i 1½ time i en gruppe på ca. 8-10 deltagere.