Københavns Kommunes logo

Undervisning

Deltag i et undervisningsforløb og få støtte, viden og redskaber til at håndtere livet og hverdagen med type 2-diabetes eller hjertesygdom.

Vi vil gerne gøre det nemmere for dig at leve et godt liv med din sygdom. Derfor tilbyder vi et undervisningsforløb, hvor du kan få støtte, viden og redskaber til at håndtere livet og hverdagen med type 2-diabetes eller hjertesygdom.

Undervisningen foregår som udgangspunkt på hold, hvor du kan dele erfaringer med andre, der har samme sygdom som dig. Der er også mulighed for individuel undervisning. Vi tager udgangspunkt i den viden og de behov du har og det forløb, som du evt. kommer fra.  

Temaer, forløb og mål

Temaer som vi kommer omkring i undervisningen, er sygdommens betydning for dit helbred, hvordan du kan forebygge yderligere udvikling af sygdommen, hvilke symptomer og udfordringer du kan opleve, medicin, mad, bevægelse, mental sundhed, en hverdag i balance og kontakt til sundhedsvæsenet.

Et undervisningsforløb strækker sig over 5-6 undervisningsgange á 2 timer, og foregår en gang om ugen i forskellige tidsrum. Vi tilbyder hold både formiddag, middag og aften.

Du har derfor mulighed for at vælge et hold, der passer bedst ind i din hverdag. Taler du ikke dansk, er der også mulighed for at deltage i undervisning med tolk.  

Målet er, at du efter undervisningsforløbet bedre kan håndtere situationer i din hverdag med alle aspekter af din sygdom.

Sund i naturen

Sund i naturen er et tilbud, der integrerer friluftsliv og naturglæde med undervisning og madlavning. Det foregår i Søndermarken hvor vi mødes 5 gange, som regel en gang om ugen fra kl. 10-12. Sund i naturen foregår i en gruppe, og der kan være op til 10 på holdet.