Handleplan
Center for Diabetes og Hjertesygdomme arbejder ud fra fire principper:
1. Vi arbejder personcentreret og differentieret
Vi arbejder personcentreret og differentieret, således at det er borgerens behov, motivation og præferencer, der danner udgangspunkt for tilrettelæggelsen af forløb og indsatser.
2. Vi arbejder med det brede og positive sundhedsbegreb og sundhedspædagogiske principper
Det betyder også, at vi ligestiller fysisk og mental sundhed og tager udgangspunkt i WHO’s opfattelse af mental sundhed som "en tilstand af trivsel", hvor individet kan udfolde sine evner, håndtere dagligdags udfordringer og stress, samt indgå i sociale fællesskaber med andre.”
3. Vi inddrager borgere, pårørende og civilsamfund
Vi inddrager borgere, pårørende og civilsamfund i så høj grad som muligt for at få større viden om og forståelse for, hvilke indsatser der er brug for hos den enkelte.
Brugerinvolvering er et grundprincip i arbejdet, hvor borgere deltager aktivt i egen behandling og giver input til både drift og udvikling af tilbud og indsatser.
4. Vi arbejder evidens-, videns og praksisbaseret
Vi arbejder evidens-, videns og praksisbaseret og afprøver løbende nye indsatser for at imødekomme borgers behov og problemstillinger. Det betyder, at vi er et eksperimentarium for at skabe ny viden og evidens.
Derfor samarbejder vi bredt og indgår partnerskaber med forskere, kollegaer i andre dele af sundhedsvæsenet og civilsamfundet – fordi ønsket er at være et nationalt og internationalt fyrtårn inden for rehabilitering af type 2-diabetes og hjertesygdomme.
Læs handleplanen
Handleplanen beskriver, hvordan Københavns Kommune i perioden 2022-2025 ønsker at udfolde den strategiske målsætning.